5 maneres de calmar el cos, la ment i trobar la calma

5 maneres de calmar el cos, la ment i trobar la calma

“El millor viatge sempre és cap a un mateix”. I els que hem experimentat aquesta sensació, ho podem ben assegurar. Dins de la societat de la immediatesa en què vivim, anar a contracorrent i seguir els ritmes vitals del cos és un acte d’allò més rebel. El dia a dia ens fa anar frenètics per la vida, amb presses, sense pensar massa en què fem i sense parar atenció plena a tot allò que ens fa sentir bé, que ens omple i que ens carrega d’energia positiva.

A Casa Elvira, en aquest sentit ens sentim “rebels” i és que el que perseguim amb tot el que fem és trobar aquesta calma, aquest estat de pau que ens fa sentir bé amb nosaltres mateixos i que ens fa créixer cap a totes les direccions. Aquesta calma empordanesa que trobem aquí a L’Empordà i que ens fa sentir tan a gust que molts venen de visita i s’hi acaben quedant. I és per això que en aquest article us volem revelar alguns dels secrets o alguns mètodes que tenim tots al nostre abast per poder tenir contacte, ni que sigui un moment al dia, amb aquest tan desitjada “calma“.

  • Estar en contacte amb la naturalesa

Estar en contacte amb la naturalesa ens connecta de nou amb les nostres arrels, amb la nostra essència. Una escapada la muntanya; una excursió; anar a la platja i estar a prop del mar escoltant el so de les onades; caminar pel bosc de manera conscient; estar estirat a la terrassa o al jardí de casa i mirar el cel mentre els ocells passen… Tot això (i molt més) és el que tenim al nostre abast per poder desconnectar uns segons i fer-nos adonar que la importància de tot es troba en les petites coses i que les tenim molt més a prop del que ens pensem. I sobretot, ens fa “parar” uns minuts al dia.

  • Tècniques de respiració i de meditació

La respiració és el reflex de l’ànima. Si t’atures uns segons a escoltar-la segurament et dirà moltes coses sobre com estàs i com et sents: si la sents més accelerada, més superficial, més calmada o més profunda. Intenta escoltar-la de tant en tant o dedicar-hi uns minuts al dia a fer-ho (abans d’anar a dormir per exemple). Intenta escoltar-la i analitzar-la, sense treure massa conclusions, senzillament deixant-la fluir. I a partir d’aquí, atreveix-te a experimentar amb ella per reprendre el control de les teves emocions i de la teva vida. Pots provar de fer les inhalacions i les exhalacions igual de llargues; pots inhalar pel nas i exhalar per la boca durant una estona; o fins i tot pots estirar-te còmodament amb els ulls tancats i permetre que tota la teva concentració se centri en ella, sense entrar en judicis, només deixant-la fluir.

Concentrar-se en la respiració és també una manera de meditar, com podrien ser moltes altres tècniques: a través de visualitzacions, a través de diferents àudios meditatius, escoltant música, etc. Tot el que et permeti “tenir el control de la teva ment” durant una estona.

  • Practicar ioga

Tant és si no n’has fet mai o si ja tens una pràctica de ioga més avançada. Reserva’t un moment a la setmana per descobrir l’immens món que amaga la pràctica del ioga. Una tècnica amb molta història que té com a objectiu unir cos, ànima i ment. Intentar que tots aquests tres elements vagin a l’una i cap a la mateixa direcció, per entrar en aquesta harmonia que ens fa conèixer cada vegada més a nosaltres mateixos, saber quins són els nostres límits i sobretot a estimar-nos i a valorar-nos. A més de tots els altres beneficis físics que ens aporta: guanya mobilitat, millora la teva postura corporal, millora la teva flexibilitat i et fa sentir més a gust amb tu mateix i tu mateixa.

  • Llegir, escriure, música…

I qualsevol altra activitat que et permeti desenvolupar la teva part més creativa. Llegir un llibre que t’agradi en silenci, escriure com t’ha anat el dia, escoltar música amb els ulls tancats o mentre fas altres tasques, tocar un instrument… Permet que aquesta part més creativa t’acompanyi sempre. És en ella que podràs renovar les teves idees, crear-ne de noves i tenir diferents eines per gestionar les teves emocions i el teu dia a dia.

  • Visitar l’Empordà

I com no podia faltar, recomanar-vos que ens vingueu a visitar l’Empordà i així poder conèixer l’autèntica calma empordanesa que es respira, no només a Casa Elvira, sinó també a l’Empordà durant tot l’any. Trenca amb les rutines i dedica’t uns dies per tu per fer tot això que hem comentat i més en aquesta zona tan privilegiada de la Costa Brava.