5 platges paradisíaques del Baix Empordà

5 platges paradisíaques del Baix Empordà

Quan t’imagines la teva platja ideal, com és? Amb sorra fina, aigua cristal·lina i solitària? O prefereixes que sigui rocosa i que hi puguis fer snorkel? Digui el que et digui ara mateix la teva imaginació, en aquest article del blog de Casa Elvira et mencionem 5 platges del Baix Empordà que es podrien ajustar perfectament al teu ideal.

  • Platja Fonda (Begur)

Platja de pedretes petites de tonalitat fosca. El caminet que has de seguir per arribar-hi ja és espectacular i quan arribes a les seves escales d’accés tens unes vistes magnífiques de la platja. Està situada en un penya-segat que fa que quedi completament aïllada i recollida, per gaudir encara d’una millor intimitat. De tota manera, és una de les platges més visitades durant els mesos d’estiu i és recomanable arribar-hi ben d’hora per trobar el teu lloc a la sorra.

Es troba al terme municipal de Begur i hi ha zona d’aparcament (depenent de l’època de l’any és de pagament).

  • Cala Aigua Xelida (Tamariu)

Preciosa cala verge i amagada al terme de Tamariu. Es tracta d’una cala rocosa amb una aigua increïblement transparent i cristal·lina. És un lloc ideal per poder portar la teva taula de pàdel surf i les ulleres per fer snorkel i poder gaudir del que amaga el seu fons marí. Es tracta d’una cala molt petita amb poc espai a la zona de platja, però tot i això, ben a prop també hi ha una zona de roques on poder plantar la tovallola i estar rodejat de petites piscines naturals que el mar forma entre les roques.

Hi ha diferents maneres d’arribar-hi i hi ha zona d’aparcament per tal de poder-hi arribar fàcilment amb cotxe i després caminar una estona baixant també unes escales.

  • Aiguablava (Begur)

Cala de sorra fina, de tonalitat clara i aigua totalment turquesa. Fàcilment, la pots confondre amb les cales paradisíaques que trobes a Menorca. És una de les platges més famoses i, per tant, més concorreguda de la zona, sobretot els mesos de juliol i agost. El seu accés amb cotxe és limitat, ja que hi ha només dos pàrquings de pagament a la zona i s’emplenen ràpidament. Per tant, recomanem anar-hi a primera hora o tenir paciència i esperar poder aparcar per accedir-hi. Una altra manera d’arribar-hi seria seguint i fent ruta pel camí de ronda caminant, des de les cales que hi ha al costat. Una ruta que recomanem molt per tal de poder gaudir de l’entorn i de les vistes del litoral empordanès.

  • Platja El Golfet (Calella de Palafrugell)

Un refugi fantàstic al mig del camí de ronda de Calella de Palafrugell. Una cala petita creada entremig dels penya-segats de roca del litoral d’aquella zona. Tot i estar enmig d’una zona urbanitzada, tens la sensació d’estar en contacte amb la naturalesa i estar rodejat de pins que fan equilibris sobre la zona rocosa per mantenir-se drets en aquesta zona tan privilegiada. Sorra gruixuda i aigua transparent. A causa de la seva mida, és una cala que també s’emplena ràpidament de locals, de turistes curiosos i de banyistes. Per arribar-hi has de fer un tros del camí de ronda, baixar unes escales i passar per sota d’uns petits túnels de pedra molt característics.

  • Cala Illa Roja (Begur)

Platja de sorra gruixuda, verge i nudista del Baix Empordà. Amagada i separada de les vistes de tothom, la Cala d’Illa Roja és una de les més naturals que es conserven a la zona. Hi ha molta zona d’aparcament a prop (de pagament si vols caminar poc i si tens ganes de caminar una mica més, gratuït). Hi ha la Platja del Racó just al costat, amb tots els serveis, per si vols anar a fer un gelat o prendre alguna cosa.