Cap a un turisme sostenible a l’Empordà – Casa Elvira

Cap a un turisme sostenible a l’Empordà – Casa Elvira

T’imagines poder veure món i viatjar provocant el mínim impacte mediambiental? Des de fa un temps cap aquí, aquesta idea tan idíl·lica ha anat agafant força i són cada vegada més els llocs que intenten apostar per aquest tipus de turisme.

S’entén com a turisme sostenible tota aquella activitat turística que incideix el mínim possible en l’entorn, en la seva població local, en la seva vegetació i fauna, però també tota aquella activitat que ajuda a potenciar l’economia local dels indrets.

Actualment, hi ha moltes maneres diferents de viatjar, però a Casa Elvira apostem per aquell turisme que té cura de l’entorn, del planeta i de la cultura local dels destins.

Els objectius d’un turisme sostenible es podrien resumir en tres punts:

  • En l’àmbit econòmic: aconseguir un creixement sostenible i inclusiu a través de la creació de llocs de treball i reducció dels nivells de pobresa.
  • En l’àmbit mediambiental: fer un ús eficient dels recursos naturals, protegir el medi ambient i lluitar contra el canvi climàtic.
  • En l’àmbit social i personal: fomentar la comprensió mútua, garantir pau i seguretat i donar a conèixer diferents cultures, maneres de viure i tradicions.

Però, com vivim el turisme sostenible a Casa Elvira?

  1. El concepte slow life que volem transmetre en les nostres estades va agafant de la mà del concepte “sostenibilitat”. Aquí intentem posar en pausa uns segons el temps i busquem connectar amb l’entorn i amb nosaltres mateixos. Un exemple seria el fet que a les nostres habitacions no tenim TV, ja que considerem que és una manera d’evitar relacionar-se amb l’entorn i al mateix moment, una font de pèrdua de temps i de comunicació. És per això que us convidem a sortir al carrer, a passejar pels carrers del poble, a viure les festes locals, a palar amb la gent del poble i impregnar-te de la real essència empordanesa.
  2. Esmorzars de proximitat i de km0. En totes les estades a Casa Elvira oferim esmorzar basats en productes locals i sense intermediaris. Fruita de Girona; embotit de la zona i de les carnisseries del municipi;  pa de les fleques del poble, etc. Promoure el consum d’aquests productes no només té cura del medi ambient i redueix la contaminació i les emissions derivades del transport i de l’exportació, sinó que també ajuda a millorar i a potenciar l’economia local, cuidant els petits comerços i familiars del poble.
  3. L’entorn també ens ajuda a poder viure en primera persona aquest turisme sostenible. L’Empordà ens ho posa fàcil a l’hora de moure’ns, de conèixer l’entorn, de gaudir-lo de manera conscient. Tan bon punt arribis, t’orientarem i et recomanarem rutes a peu, rutes en bici, excursions, activitats, sortides… totes aquelles a pocs quilòmetres de distància de Casa Elvira, una manera diferent de conèixer l’entorn, fer salut, esport i tenir cura del planeta.
  4. Fer-te sentir com a casa és una manera de ser encara més conscient de la importància de tenir cura de tot allò que ens envolta. I apostar per aquest tipus de turisme, et fa endinsar tant en el teu destí turístic, que l’acabes sentit com una part més de tu.