Menjars típics de Torroella de Montgrí i de l’Empordà

Menjars típics de Torroella de Montgrí i de l’Empordà

Si ets dels que quan visita els llocs li agrada impregnar-se totalment en la seva cultura, tradició i essència, a Torroella de Montgrí no et poden faltar els 5 elements:

  • Coca del Montgrí

La Coca del Montgrí de la Fleca Can Francès de Torroella és famosa arreu i un cop la proves, ho entens perfectament. Declarada com el “millor pa del món” segons el Time Out, la coca del Montgrí és ideal per compartir. Amb una forma rodona més que característica i fàcil de tallar (es parteix pràcticament sol) fa que te’n mengis un tros darrere de l’altre i sense adonar-te’n, quedar-te’n sense.

  • Xuixos de Girona

De xuixos n’hi ha a tot arreu de la província de Girona, però a Torroella en pots trobar fàcilment, com ara a la Pastisseria Can Batlle. Cruixents, amb crema per dins i ensucrats per fora. Les postres ideals que tot torroellenc té al cap sempre que ha de celebrar alguna cosa especial. I un petit truc que et revelem des de Casa Elvira: si el passes una mica per la brasa, al·lucinaràs!

  • Gelats de l’Angelo

Gelats 100% artesans i de quilòmetre zero (ara fabricats a Ullà). Antigament, es feien i es venien a Torroella mateix, en una gelateria pròpia del mestre gelater Angelo. Reconeguts com uns dels millors gelats de la zona, n’hi ha de molts gustos diferents i per a tots els paladars. Pots trobar-ne a diferents cafeteries de la zona i a diversos restaurants que te’ls ofereixen dins del seu ventall de postres.

  • Arròs de Pals

Un dels més famosos de tota la comunitat autònoma i documentat des del 1452. De fet, els seus pagesos se’n senten realment orgullosos. Es tracta d’un arròs que segueix una producció respectuosa amb el medi ambient i amb molta història, que en garanteix la seva màxima qualitat. En pots menjar a diferents restaurants i també en pots comprar per tu a diferents botigues i supermercats de la zona i directament a la seva botiga.

  • Recuit de Drap

El recuit de drap no és originari de Torroella en si, però sí que és una de les postres més típiques de la comarca del Baix Empordà. Es tracta d’una mena de mató tou que ve embolicat amb un drap especial per mantenir la seva textura cremosa i el sabor fresc, dolç i lletós.  Es pot menjar acompanyat amb mel o amb sucre, amb alguna melmelada de la zona.