Pobles de l’Empordà amb encant a prop de Casa Elvira

Pobles de l’Empordà amb encant a prop de Casa Elvira

Et falta poc per començar les vacances? Ja les tens planificades o encara no saps ben bé cap a on anar i per on decidir-te? Nosaltres et proposem venir a passar uns dies a l’Empordà. Casa Elvira es troba al poble de Torroella de Montgrí, a 7km de distància de L’Estartit, on trobaràs les Illes Medes, el Parc Natural, el Massís del Montgrí, la desembocadura del Riu Ter… i moltes altres coses més. Però no només estem enamorats del nostre poble, sinó que també ens encanta poder passejar i visitar sovint els pobles que envolten la nostra vila, tots amb el seu encant característic, amb la seva essència empordanesa i amb un caràcter propi. En aquest article del blog us deixem 5 pobles que has de visitar sí o sí si vens per la zona:

1.Peratallada

Peratallada és un poble del Baix Empordà conegut per la seva arquitectura medieval: castell, muralla, la pedra dels edificis, etc. Passejar pels seus carrers és molt agradable i està ple de botigues d’artesania i també d’una àmplia varietat de restaurants per a tots els gustos. A pocs quilòmetres de distància de Torroella de Montgrí i de Casa Elvira, i s’hi duen a terme diverses fires i activitats que poden ser de gran interès, com ara la Fira de les Herbes, la Fira Medieval, la Festa Major, etc.

2. Pals

El poble de Pals va molt més enllà de les seves platges. El nucli històric del municipi (apartat de la zona de les platges) es troba ubicat a la part més alta del poble i és considerat un dels llocs més bonics de veure de tot el Baix Empordà. Carrers i carrerons de pedra, cases antigues ben restaurades que mantenen la seva autèntica essència empordanesa. Hi trobaràs arcs, muralles, murs, façanes de pedra, torres, miradors… Ideal per anar a passejar una tarda vespre i poder veure la posta de sol des d’un dels seus miradors i poder gaudir fins a l’última espurna de sol del dia.

3. Begur

Igual que al poble de Pals, Begur té un centre molt preuat i molt visitat per la majoria dels turistes que venen a la zona. Apartat de la zona de les platges, el centre de Begur es troba a pocs quilòmetres de distància de Pals. Probablement un dels pobles amb més encant i amb més vida de tota la comarca, sobretot durant els mesos d’estiu. Sempre amb moltes activitats per fer i per gaudir, com ara sardanes, concerts, etc. amb molta vida sobretot a la tarda-nit. Té un passat històric que es remunta a la prehistòria i també al poblat ibèric. Una de les seves principals atraccions turístiques és el seu llegat patrimonial, en què trobem cinc torres de defensa que es van aixecar per lluitar contra la pirateria a la zona. I dins del mateix municipi es troben algunes de les platges més emblemàtiques de la zona: Sa Riera, Sa Tuna, Aiguablava, Aiguafreda, Platja Fonda, Platja de Fornells, entre d’altres.

4. Monells

Un dels pobles medievals amb més renom a l’Empordà i recentment famós per les gravacions de diferents pel·lícules. La seva fama ve donada bàsicament per la seva plaça central porticada. Tot el poble es troba construït al voltant del que eren les seves muralles. Conserva l’essència medieval que tots busquem quan ens acostem en aquesta zona de l’Empordà: carrers de pedra, una plaça porxada, arcs que formen carrers mig coberts i racons amb encant.

5. Ullastret

A prop de Peratallada es troba el poble d’Ullastret, un poble medieval fortificat amb una muralla molt ben conservada. També conegut pel seu poblat iber, un dels més ben conservats de Catalunya i un dels atractius imprescindibles de la zona. De vida recollida a l’hivern i d’activitat i canalla jugant al carrer a l’estiu.