Viu la cultura i la tradició a Torroella de Montgrí

Viu la cultura i la tradició a Torroella de Montgrí

Torroella de Montgrí no només és un municipi del Baix Empordà situat a la Costa Brava que té un gran atractiu per la seva localització i pel seu entorn, sinó també per la seva història, per la seva cultura i la seva tradició. Si el que busques és no només gaudir de la calma empordanesa que t’aporta aquest indret de Catalunya, sinó també busques créixer en l’àmbit cultural i aprendre coses cada dia, Torroella és una molt bona opció!

Activitats culturals

El municipi de Torroella és ric en museus, sales d’art i exposicions. T’exposem alguns dels llocs on pots gaudir de la cultura de Torroella:

  • Museu de la Mediterrània (Can Quintana)

Descobreix l’espai humà del Massís del Montgrí, de les Illes Medes i de la plana del Baix Ter al Museu de la Mediterrània. Un viatge apassionant, on descobrirem que tots els pobles de la Mediterrània compartim un mateix medi i cultura comú. Una cultura rica, diversa i fèrtil.

  • Museu Palau Solterra

El Palau Solterra és el Museu de Fotografia Contemporània (Nacional i Internacional) de la Fundació Vila Casas situat a la localitat empordanesa de Torroella de Montgrí, inaugurat l’any 2000. Actualment, acull al voltant de 200 fotografies contemporànies exposades d’artistes de diverses parts del món.

  • Capella de Sant Antoni

Segurament va ser el primer temple de la vila. Els seus orígens es remunten cap a segle XIII, moment en què es va iniciar el desenvolupament urbà de Torroella de Montgrí i es va conformar el seu nucli amb la plaça Major com a centre econòmic, polític i religiós. Hi tenen cabuda propostes d’artistes locals o d’altres indrets que difícilment poden exposar la seva obra en espais del circuit professional de galeries.

Coneix la tradició torroellenca

Al llarg de l’any, a Torroella de Montgrí es duen a terme diferents fires i exposicions que ens endinsen en la tradició torroellenca. En destaquem les següents:

  • Festa Major de Sant Genís (agost)

A finals del mes d’agost i coincidint amb el 25 d’agost (Sant Genís) i durant una setmana, a Torroella de Montgrí celebrem la Festa Major. Una tradició que s’ha anat celebrant any rere any i que es va adaptant als temps actuals, però sense patir modificacions que n’hagin alterat l’essència i caràcter genuí. Una setmana per viure les sardanes, les cercaviles de gegants i capgrossos, els grallers, la música en directe, les orquestres i moltes altres activitats per a tots els públics.

  • Fira de Sant Andreu (novembre)

Una de les Fires més antigues de Torroella. Aquest any 2023 se’n celebrarà la seva 629a edició. Està estructurada com una veritable fira multisectorial, amb nombrosos actes complementaris a la mostra comercial, agrícola i ramadera, per reforçar el seu caire lúdic i cultural.

Ressegueix la història de Torroella de Montgrí

Més enllà de festes, celebracions, tradicions i museus, Torroella de Montgrí també té una llarga història. Només passejant pel seu nucli i resseguint els diferents edificis del poble (la Muralla, el Monument de la Sardana, el Castell del Montgrí, les Tres Capelles, La Creu, la Torre de les Bruixes, l’església de Sant Genís…) ja tindràs una base molt àmplia que et permetrà viatjar en el temps i ubicar-te en altres èpoques, com ara l’època Medieval.

I nosaltres, des de Casa Elvira, sempre estem oberts a orientar-vos i a donar-vos tota aquella informació que estigui al nostre abast i així donar-vos un cop de mà a l’hora de descobrir per vosaltres mateixos el municipi de Torroella.